onsdag 24 februari 2010

tokförkyld o katthår i halsen

Snökaoset är inne på sin hundrade dag... känns det som. Okej att jag gillar att Sverige har olika årstider och snö är vackert o sånt... men jag skulle inte gråta om jag vaknade imorgon och det va typ grönt gräs o prästkragar o kvittrande fåglar utanför fönstret.
En timme i -20 grader väntandes på bussen kl 6 i måndags morse = tokförkylning idag.
AHA, tänker jag... en chans att pröva lite huskurer o se vad som funkar. Här är listan...

Vatten o sömn - Svenskt snusförnuft... men lite tråkigt... vi hoppar den.

Honung - tydligen slemlösande o antiseptiskt o massa andra magiska effekter... man kan tex lägga honung på en kålrot och käka en sked i timmen, vilket ju måste smaka avskyvärt... vi kollar vidare.

Citron - antiseptiskt på riktigt faktiskt, och C-vitamin kan korta symptomen med ett halvt dygn. Citronté here we come.

Rödlök - avsvällande o antiinflammatoriskt... men hur? Ska jag hacka o svälja? Nääää

Vitlök - stärker immunförsvaret, sänker kolesterolet (eller vad det heter), och stimulerar smärtlindring... ja mycket bra grejer... men man måste äta 2 råa klyftor om dagen... behöver jag förklara varför vi hoppar över denna?

Kycklingsoppa - läste nyss att varm dryck faktiskt hjälper, kan man tänka sej, gummorna har rätt. Det hjälper till att hålla halsen igång, är smärtlindrande och avsvällande. Och trösteffekten slår både lök o sur citron. Det kör vi på.

Nu ska jag dricka the som Maria har fixat till mej och rensa halsen på vita pälsstrån från Marias katt.

Adjö

Tänk om man hade thailändska superhalstabletter...




1 kommentar:

Mama sa...

"Superhalstabletter" finns på Apoteket! Heter något som jag inte kommer ihåg just nu, men dom ser likadana ut.Ingefära kan då blanda ner i din citron/honungs vatten lindrar "gött":)inte att glömma Paracetamol=Alvedon,ingen huskur men det funkar bra...
Sjukvårdsrådgivning via Mama